Zdeněk Pohlreich

22. dubna 2010 v 13:28 | Sl. |  Všeobecné
Je to člověk, který v posledních měsících rozdělil národ na dvě poloviny. Jedni, co ho uznávají a druzí, co vaří podle Babici...

Už z těchto úvodních vět je myslím obrys mého názoru na Zdeňka Phlreicha konkrétnější, než chuť některých babicových dobrot. Ano, jsem příznivcem onoho lysého vulgárního Pražáka, který hýří kritikou a šetří pochvalami. Ne, že by je neznal, ono jen není moc co chválit. Téměř každodenně se stravuji v restauracích a ovadlý salát s hlínou na talíři, jako obloha jídla za 220 Kč je přeci jen trochu moc i pro králíka v dědečkově chovu.

Mám jednoho kamaráda, který má na vaření naprosto totožný názor, jako Zdeněk Pohlreich a je radost s takovým člověkem spolupracovat, když vaří pro desítky dětí na táboře.. Nedovedu si totiž představit podávat dětem Kuře podle admirála Bezchutě - vezmeme 400 g kuřecího masa, přidáme lžíci soli, lžíci pepře, lžíci curry, lžíci papriky, lžíci sojovky a ........ a tak dále.

Nedají se srovnat jednotlivé pořady obou protagonistů, ale já srovnávám přístup. Pohlreich - v kuchařském, Babica v džínách a košili. A že někdo řekne, že doma vaří v džínách, to ať klidně vaří i v trenýrkách, ale jestliže se prezentuje jako profesionální kuchař, měl by se tak prezentovat se vším všudy. Je to jako být houslistou ne nepoužívat housle. Stejné je to s ochutnáváním pokrmů, s přístupem k hygieně...

A tu o limetkové omáčce znáte??? Ne, tak příště...

Sl.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama